Cel Mai Lung Nume De Domeniu

Posted: 29 Iulie, 2008 in Comic, de pe net

V-ati imaginat vreodata un nume de site foarte lung? Iata ca exista si a intrat si in Guiness Book. Printre altele nu e singuru si sa facut si un clasament cu cei mai lungi termeni:

Un institut german de lingvistica  a intrat in Guiness Book, datorita faptului ca tocmai a inregistrat cel mai lung nume de site.

Dedicat promovarii limbii germane

si aniversarii a 200 de ani de la moartea poetului Friedrich Schiller, domeniul

Wiemenschlichmenschensindzeigtihrumgangmitdermuttersprachefrsch.de reprezinta de fapt un citat din opera acestuia, traducerea aproximativa fiind Modul in care o persoana se exprima in limba materna arata gradul de umanitate a acesteia.

Pana acum cel mai lung nume de domeniu Internet, compus din 60 de caractere, apartinea unui site al unui sat din Anglia, www.llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll-llantysiliogogogoch.com. Culmea este ca adresa este functionala si pagina este gandita ca o gluma de transmis prin e-mail, ceea ce nu este cazul cu site-ul german.

Si in Franta exista o astfel de adresa feery-lepremiersitecyberdocumentalistaumondedeplhistdelhumanite.fr care conform AFIC, autoritata franceza de inregistrare a domeniilor, ar fi fost solicitat tot de un german.

www.thelongestdomainnameintheworldandthensomeandthensomemoreandmore.com este un domeniu special inregistrat pentru a fi un record in Guinness Book, numai ca cei de acolo au avut o alta parere despre acest gen de tentative. Vizitati adresa si veti afla care a fost opinia celor de la Guinness

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s