Avatarele 3D iti prezinta stirile

Posted: 14 Noiembrie, 2008 in D'ale Mele, de pe net

dd6ec166d220a60c1d13347471bb9d90

O noua tehnologie virtuala inlocuieste prezentatorii tv cu avataruri 3D pe un nou website ce colecteaza stiri de pe Internet si le editeaza automat in format audio.

Dezvoltat de laboratorul Intelligent Information din cadrul Universitatii de Nord-Vest din Chicago, newsatseven.com imbina avataruri, imagini, clipuri video, opinii si discursuri pregatite pentru prezentatori de stiri artificiale, se arata pe nowtoronto.com.

Noul site completeaza articolele stranse cu postari de pe bloguri, desi, pana acum, transmisiunile in versiune beta frizeaza doar divertismentul si barfa. Proiectul se afla insa in fasa, iar Kristian Hammond, creierul din spatele sau, spune ca userii vor ajunge sa caute informatii dupa cuvinte- cheie, site-ul urmand a fi adaptat in functie de frazele pe care ei le introduc.

Daca este introdus, de exemplu, cuvantul “Afganistan”, noul sistem va cotrobai prin feed-urile RSS de pe web, va extrage informatiile adecvate, le va edita si va transforma textul in discurs vorbit.

In acest moment intervin prezentatorii de stiri virtuali pentru a articula subiectele. Nici elementul comic nu a fost neglijat: Hammond a conceput si un peste vorbitor care ia in deradere articolul in cauza.

Animatia este facuta in Flash, iar pentru componenta video, newsatseven.com scotoceste prin site-uri de genul YouTube, reusind sa incropeasca un subiect multimedia in doar 15 secunde.

Exista totusi si unele probleme: “Frazele sarcastice sunt ucigase, insa sistemul nostru incearca sa gaseasca ceea ce oamenii apreciaza sau urasc cu adevarat la un subiect”, explica Hammond. Totodata, va mai dura in jur de sase luni pana la o versiune complet personalizata.

Anunțuri
Comentarii
  1. ionut spune:

    hahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahaha

    hahahahahhahahahahahaa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s