Preview Windows 7

Posted: 17 Decembrie, 2008 in de pe net

Windows 7 va fi un sistem de operare nou, complet, nu va fi un „update” la Windows Vista. Este drept, va fi bazat pe fundamentele Windows Vista, dar vorbim de noi facilități, funcționalități; însă ce este important este că targetăm ca aplicațiile ce funcționează pe Windows Vista să funcționeze fără niciun fel de problemă pe Windows 7. De asemenea, din punct de vedere a cerințelor hardware, targetăm ca Windows 7 să nu ceară mai multe resurse hardware ca Windows Vista.

Dar hai să vedem cum arată! În primul rând, avem un desktop care grupează mult mai intuitiv aplicațiile de același tip (gen Explorer, Instant Messaging):

desktop_00cade56

De asemenea, când se face mouse-over pe câte un grup de aplicații gen Internet Explorer, sunt afișate în miniatură conținuturile fiecărei aplicații, pentru a ști fără a deschide fiecare fereastră ce se află în ea:

windows-taskbar-previews_1a22bbc31

Meniul de Start devine mult mai dinamic și introduce funcționalitatea de Jump List, prin care în cazul în care se face click pe o aplicație din meniul de Start, sunt afișate o serie de opțiuni asociate acelei aplicații. În cazul în care de exemplu facem click pe Explorer, ne sunt afișate cele mai frecvent vizitate directoare, precum și directoarele recente:

jump-lists_5e82ad02

De asemenea, cei care au mai multe calculatoare acasă acum pot beneficia de niște funcționalități foarte interesante, cum ar fi streaming de muzică de pe resurse remote:

play-to_08a2351e

Și dacă tot vorbim de Media Player, avem și o versiune „lightweight” de Media Player, care ne permite să controlăm restul ecranului fără a ne concentra pe acest mini-player:

lightweight-windows-media-player_71efc109

O altă jucărie interesantă în Windows 7 este Device Stage, care permite acțiuni specifice în funcție de dispozitivele conectate la calculator, cum ar fi telefoanele mobile: sincronizare, descărcare de poze, descărcare filme, muzică, etc.:

device-stage_4753e02c1

Dar să nu uităm și de utilizatorii de business. Să zicem că ești un businessman care vrea să ia un credit sau un leasing (în perioada asta nașpa); acum îți poți calcula ratele direct din Calculator:

calculator_3215b4b7

De asemenea, partea de căutare este mult îmbunătățită și extinsă, documentele-rezultat fiind scoase și din SharePoint, cu tot cu preview:

federated-search_0d547773

Dar Windows 7 vine cu multe „goodies” și pe partea de enterprise: se poate elimina necesitatea VPN-urilor folosind tehnologii din Windows 7, BitLocker va fi extins și la nivel de dispozitive mobile (cum ar fi USB stick-urile), partea de virtualizare va fi mult mai integrată cu tehnologiile de optimizare (mai ales noul Microsoft Enterprise Desktop Virtualization). Și vor mai fi noutăți, stay tuned!

Dacă doriți mai multe amănunte, click AICI pentru blog-ul echipei Windows 7.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s